Közigazgatási szünetről döntöttek Tiszafüreden

A képviselő-testület legutóbbi munkaterv szerinti ülésén egyhangú döntés született a 2017. évi igazgatási szünetről szóló rendelet ügyében, Tiszafüreden.

A kormány ajánlása alapján: a nyári igazgatási szünet július 17. napjától augusztus 18. napjáig került meghatározásra. Ezen időszak alatt a helyettes jegyző gondoskodik az ügyelet biztosításáról.

Az ülésen többek között tanulmányi ösztöndíj-kérelmek elbírálásáról és gyermekvédelmi pályázatról született döntés. Az ülésen a harmadik előterjesztés tanulmányi ösztöndíj-kérelmek elbírálását tartalmazta. A testület négy fiatal számára nyújtott ötezer forintos ösztöndíjat, illetve a többi kérelmező támogatására a polgármesteri keretből biztosít forrást Ujvári Imre polgármester. Felmerült, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat egy pályázatot kíván benyújtani a gyermekvédelmi központok infrastrukturális feltételeinek javítására. A testület határozatot hozott a szükséges intézkedések megtételére.