Így mentették ki az éjjeliőrt a jég között rekedt tiszai kompról

Honvédségi helikopterrel kimentették a jégbezárt tiszacsegei kompon tartózkodó férfit hétfő délelőtt. A félig partra húzott hajót a jégzajlás sodorta el hétfő reggel. Az éjjeliőr az elszabadult és a folyó közepén a jégtáblák közé szorult járművön rekedt – számolt be a helyszínről a az M1 tudósítója, Bulik Péter.

A Tiszacsege és Ároktő között közlekedő komp a csegei parton vesztegelt, amikor a zajló jég a vastag drótköteleket szétpattintotta, és a járművet mintegy 500 méteren át sodorta a Tiszán. Ez után a komp a jégtáblák között megrekedt, a szakemberek attól tartottak, hogy egy újabb jégmozgás összeroppantja a járművet. A bajba jutott éjjeliőrt a Magyar Honvédség Légi Kutató-Mentő Szolgálatának Mi-8-as helikoptere mentette ki – mondta el az M1-nek Bali Tamás ezredes, aki arról is beszámolt, hogy a férfinak az ijedtségen kívül nem esett komolyabb baja.

A kompról kiszabadított férfi ugyanakkor a közmédia tudósítójának azt mondta, halálfélelme volt a jég fogságában és azt érezte, hogy soha az életben nem kerül már ki élve a folyóról.

(Híradó)