Hírmorzsák – Abádszalók, Sarud

Abádszalók:

Bővítenék az önkormányzati zöldségboltot Abádszalókon – mondta el a Tisza-tavi Hírek érdeklődésére Balogh Gyula. A települési költségvetés tervezése zajlik a napokban. A polgármester elmondása szerint nehéz helyzetben vannak a 2017-es gazdálkodást illetően, némi nehézséget okoz a béremelésre való átállás. A képviselő-testület első körben ma tárgyalta a költségvetést, a következő héten várhatóan döntés születik.

Kitért arra is, hogy évelején aktuális a 2017-es közmunkaprogram megtervezése. Hozzátette: a tervezés szintjén elfogadásra kerültek a programok, jelenleg a Belügyminisztérium döntésére, jóváhagyására várnak. Balogh Gyula a részletekről szólva annyit mondott, komolyabb újításokat nem terveznek, inkább folytatják a korábbi években elkezdett, jól működő programokat. A mezőgazdasági közmunka keretében nyitott zöldségboltot szeretnék bővíteni. Mint ismert, ott a közmunka programban megtermelt zöldséget értékesítik.

Épül a Tanuszoda Abádszalókon, bár a téli hideg lassította a munkát – tudta meg a Tisza-tavi Hírek. Balogh Gyula polgármester érdeklődésünkre elmondta, a településen nem okoz gondot a belvíz. Hetekkel korábban, a közmunka program keretében rendbe tették a vízelvezető árkokat, azóta rendszeresen figyelemmel kísérik a belvízhelyzetet. Eddig kritikus helyzet sehol sem volt a városban.

Hozzátette: a januári hideg kicsit visszafogta a Tanuszoda kivitelezését, de a munka folyamatosan halad. Reményét fejezte ki, hogy a tavaszi jó idővel újabb lendületet kap az építkezés.

Sarud:

A szociális tűzifa kiosztásával kezdődött az év Sarudon. Éppen a nagy hideg idején tudtak segíteni a rászorulóknak. Többgyermekes családok és idősek soron kívül jutottak hozzá a támogatáshoz, volt akinek az önkormányzat munkatársai darabolták fel a tűzrevalót – mondta el a Tisza-tavi Híreknek nyilatkozva Tilcsik István.

– A polgárőrség közreműködésével figyelőszolgálatot állítottunk fel, hogy sötétedéskor mindenki hazajutott-e, bejutott-e a házába. Nagyon örülök, azt kell mondanunk, hogy eddig nem történt tragédia a községben – fogalmazott Sarud polgármestere. Kérdésünkre szólt a 2017-es költségvetésről is. Tájékoztatása szerint éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy időben elkészüljenek. A következő hét elején, február 13-án hétfőn tárgyal erről a képviselő-testület.

(Tisza-tó Rádió)