Györffy Néptánc Gála volt Karcagon

A Györffy István Katolikus Általános Iskola február 17-én a Déryné Kulturális Központban tartotta a 18. Györffy Néptánc Gálát.

A Györffy István Katolikus Általános Iskola február 17-én a Déryné Kulturális Központban tartotta a 18. Györffy Néptánc Gálát, ahol Kovács Miklósné igazgató köszöntőjében megemlékezett a jeles néprajztudósról, Györffy Istvánról, aki 1884. február 11-én született Karcagon.

Mint elhangzott, népszokásaink, hagyományaink, énekeink, táncaink őrzik magyarságunkat. A néptánc értéket közvetít, a fellépés öröme önbizalmat ad a tanulóknak. Ezt ismerte fel az intézmény korábbi vezetője, Pánti Ildikó, nyugalmazott igazgató, aki 18 évvel ezelőtt beépítette pedagógia programjába a néptánc oktatását.

Akkor csak néhány osztály, a ma már az egyházi fenntartású intézményben a testnevelés órák keretében minden osztály tanul néptáncot. A hagyományápolás fontosságáról beszélt a fenntartó, Egri Főegyházmegye nevében Gulyás Zsolt érseki tanácsos, plébános, az iskola lelki vezetője is.

Ezután a gálán az iskola minden osztálya és a néptánc szakköre is fellépett, kísért a Pipás Zenekar. A táncokat betanította Oroszné Millinkhoffer Rita táncpedagógus.

(infoKarcag)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Felborult egy kisteherautó Cserkeszőlőnél

Az M44-es autóúton történt a baleset. Szalagkorlátnak csapódott és oldalára borult egy bútorlapokat szállító kisteherautó, Cserkeszőlőnél. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd heveder

Tovább »