Évet értékelt a rendőrkapitány Tiszafüreden

Illusztráció. Ujvári Imre polgármester (b) és Halmai Ferenc rendőrkapitány Tiszafüreden. Az önkormányzat számítógépeket ajándékozott a kapitányságnak 2015. szeptember 8-án. (Kép: Tisza-tó Rádió)

Halmai Ferenc rendőr ezredes, kapitányságvezető 2017. február 22-én évértékelő értekezleten értékelte a Tiszafüredi Rendőrkapitányság 2016. évben végzett munkáját. Az ezredes köszönetet mondott az állományának, akik az állampolgárok visszajelzései alapján és a számok tükrében is jó színvonalú szakmai munkát végeztek az előző évben. A vezető megítélése szerint a kapitányság sikeres évet tudhat maga mögött.

A rendőrség, így a Tiszafüredi Rendőrkapitányság 2016. évi feladatait is meghatározta a tömeges méretű migráció és a terrorveszélyeztetettség kezelése. Az ehhez kapcsolódó feladatok végrehajtása közbiztonsági deficitet nem eredményezett. Ezeken kívül a Tiszafüredi Rendőrkapitányság vonatkozásában a turisztikai idény rendőri feladatainak ellátása volt kiemelt jelentőségű az értékelt időszakban.

A 2016-os évben kitűzött stratégiai célokat – melyek elsősorban a büntető-eljárások gyorsítását és az eredményes befejezések arányának növelését, a kiemelten kezelt bűncselekmények miatti büntető-eljárások eredményességének szinten tartását, a lakosság szubjektív biztonságérzetét befolyásoló jogsértések elleni hatékony fellépést, a kulturált, szolgáltató, segítő, jog- és szakszerű rendőri intézkedéseket, valamint az egységes rendészeti arculat kialakítása során az intézkedési kultúraváltáshoz kapcsolódó vezetői és állampolgári elvárások előtérbe helyezését jelentette –a kapitányság megvalósította

A Tiszafüredi Rendőrkapitányság illetékességi területén a regisztrált bűncselekmények száma és a 14 kiemelten kezelt bűncselekmények száma 2016-os évben a felére csökkent. A közterületen elkövetett kiemelten kezelt bűncselekmények száma és a közterületen elkövetett bűncselekmények száma is csökkenő tendenciát mutat. Jelentős eredménynek számít a vagyon elleni bűncselekmények, így a lopások és a betöréses lopások számának drasztikus csökkenése, ezzel párhuzamosan a nyomozati eredményesség emelkedése. 2016-os évben felderítetlen rablás a rendőrkapitányság illetékességi területén nem történt. Örömteli, hogy a 100.00 lakosra jutó regisztrált bűncselekmények száma a Tiszafüredi Rendőrkapitányságon az országos és a megyei adat alatti érték.

A személyi sérüléses balesetek száma, valamint az ittasan okozott közúti közlekedési balesetek száma is folyamatosan csökkenő tendenciát mutat, az elmúlt kettő évben területünkön halálos közúti közlekedési baleset nem volt. A rendőrkapitányság illetékességi területén főleg kulturális és sportrendezvények megtartására került sor, melyek biztosítása esemény nélkül lezajlott, melyet a szervezőkkel történő megbeszélések során megfogalmazott rendőri javaslatok betartása eredményezett.

2016-os évben a hivatástudat, az azonnalos intézkedések szakszerű foganatosítása, a bűn- és baleset megelőzésre fektetett hangsúly, a felsőbb vezetői utasítások maradéktalan betartása, és a céltudatos, tervszerű vezetői munka, illetve az azzal azonosuló állomány munkája mutatkozik meg a mutatókban.

A 2017-es évi munkát tervszerűen felépítve, előre átgondolva célokkal kezdtük meg. Főbb célkitűzéseink között szerepel a lakosság szubjektív biztonságérzetének fenntartását, javítását célzó rendőri tevékenység folytatása, a baleset megelőzési tevékenység fokozása és turisztikával kapcsolatos feladatok eredményes végrehajtása.

(JNSZMRFK)

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Tizennégy hektár égett le

Tegnap balesetek és tűzesetek egyaránt történtek megyénkben, utóbbiak közül két – szántóföldön történt – esemény emelkedett ki. Villanyoszlopnak ütközött és oldalára borult egy kisteherautó tegnap

Tovább »

Folytatódik a Kun-Mediátor per

A 2020. július 7-ére kitűzött tárgyalási napon iratok ismertetésére került sor. Az ún. Kun-Mediátor ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan

Tovább »

Hidegfront vet véget a kánikulának

Szombaton napközben egy hidegfront érkezik északnyugat felől, így délután nyugaton, északnyugaton és néhol északon záporok, zivatarok már kialakulhatnak, majd este, éjjel egyre többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra.

Tovább »