Elhúzódó árhullámra kell számítani a Tiszán

Mint ismeretes, a Tiszán jeges árhullám vonul le, a folyó vízállása – a Hydroinfo előrejelzése szerint – a napokban Tiszafürednél is eléri majd az I. fokú árvízvédelmi készültséget.

A Tiszafüredi Horgászportál közlése alapján pillanatnyilag még áll a jég a folyón, de az érintett kikötőkben már a napokban elkezdték elővigyázatosságból kivenni a partra a csónakokat. A Tiszán levonuló jeges árvíz következtében a Kiskörei Vízlépcső alatti folyószakaszon az árhullám miatt összetöredezett jégtáblák és az érkező uszadék veszélyeztethetik a vízi eszközöket. Ezért a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság felhívja a tulajdonosok és üzemeltetők figyelmét arra, hogy a kötélzetet és a rögzítő elemeket ellenőrizzék, szükség esetén módosítsák, a várható jelenségekre készüljenek föl. Hozzáteszik, hogy a Tisza középső szakaszán elhúzódó árhullámra lehet számítani, amelynek levonulását a folyón kialakult jelentős mennyiségű jég lényegesen befolyásolja.

A folyó vízállása Tiszafürednél szerda reggel 553 cm volt.

(TTR)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Korcsolyapálya Karcagon

A Városháza előtti téren december 17 és január 16 között nyílik alkalom kihasználni a téli sport adta lehetőségeket. A korcsolyapályán a kesztyű használata kötelező, a

Tovább »