Tornaterem épül Tiszabőn 300 millió forintból

– A település életében ez a sportcsarnok beruházás az elmúlt száz év legnagyobb fejlesztése – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a felépítendő tornaterem alapkőletételén.

A program teljes egészében központi költségvetési forrásból valósul meg. A magyar kormány arra törekszik, hogy a hátrányos településeken is megvalósuljanak különböző beruházások. A tiszabői fejlesztés nem csak XXI. századi színvonalú sportolási lehetőségnek biztosít helyszínt, hanem egyúttal közösségi teret is teremt az itt élő fiatalok számára.

A Tiszabői Általános Iskolával szemben található nagyméretű sporttelek 24×30 méteres tornateremmel lesz gazdagabb. Több mint hétméteres belmagasságával az új tornacsarnok alkalmas lesz kosárlabda, röplabda, teremfoci mellett számos más sportág gyakorlására is.
A tornacsarnokhoz a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében földszintes kiszolgálórész is épül 2-2 különnemű tanulói öltözőblokkal, tanári és elsősegélyszobával, a tornaszereket tároló helyiséggel, valamint akadálymentes mosdóhelyiségekkel. A kivitelezés összköltsége közel 300 millió forint.