Tizenkétszer megszúrta, megrugdosta „szerelmét”

Jogerős határozatában 7 évről 10 év fegyházbüntetésre súlyosította a Szegedi Táblabíróság annak a férfinak a büntetését, aki összeszurkálta szerelmét azért, mert az el akarta őt hagyni.

A nő olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. Az ítélet indoklásában elhangzott: 2016. június 14-én eltúlzottan enyhe ítéletet hozott a Szolnoki Törvényszék, amikor csak 7 év fegyházzal büntette a késelő férfit. A vádlott különös kegyetlenséggel, gátlástalanul, a nyílt utcán követte el tettét, ezért mindenképp indokolt a büntetés súlyosítása. A Szolnoki Törvényszék tavaly nyáron különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletében találta bűnösnek T. G-t, ezért őt 7 év fegyházbüntetésre ítélte. Ezt a határozatot súlyosította 10 évre a táblabíróság.

A jogerősen megállapított tényállás szerint a vádlott, T. G. és a sértett 2013 augusztusában ismerkedett meg egymással egy tiszafüredi szórakozóhelyen, ahol a nő pultosként dolgozott. Köztük szeretői viszony alakult ki, miközben az asszony – és erről a vádlott is tudott – a férjével és három gyerekével továbbra is együtt élt. Kapcsolatuk 2014 végére romlani kezdett, egyre gyakrabban veszekedtek, mivel a nő nem akarta elhagyni a vádlott miatt a férjét, sőt, T. G. rendszeres féltékenységi jelenetei miatt végleg szakítani kívánt vele.

A vádlott a kapcsolatuk megromlása miatt 2015. február 13-án sikertelenül öngyilkosságot kísérelt meg. Kapcsolatukat ezt követően is fenntartották ugyan, de ennek a sértett már ténylegesen véget akart vetni. A pár 2015. február 21-én a facebookon üzent egymásnak, majd aznap este Tiszafüreden személyesen is találkoztak – ekkorra T. G. alaposan leittasodott.

Beszélgetésük során az asszony hazafelé vette az útját, miközben veszekedtek. Egy idő után a vádlott, kissé lemaradva a nőtől, elővette a mindig magánál tartott rugós kését, megvárta, míg egy sötétebb útszakaszhoz érnek, és ekkor tizenkétszer belevágta kését a szerelmébe. Kétszer még bele is rúgott, majd az úttesten fekve magára hagyta. A nő a sérülései ellenére mobiltelefonon segítséget tudott hívni, majd elveszítette eszméletét.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lopás történt Kenderesen

Gyermek játékautót és mosogatótálcát tulajdonítottak el a helyi testvérek. November 16-án este egy kenderesi lakóház udvaráról egy elektromos gyermekjárművet tulajdonítottak el. Néhány nap múlva egy

Tovább »