Sok a léghorgász, folyamatosan vastagszik a jég

Folyamatosan vastagszik a jégtakaró a Tisza-tavon, tározótér szerte egyre több helyen alkalmas a jég vastagsága például a lékhorgászatra. Az óvatosság azonban továbbra is elsődleges szempont. Nagyon fontos, hogy jégre lépés előtt minden esetben meg kell bizonyosodni arról, hogy biztonságos-e már.

A Tisza-tavi Sporthorgász Kft. friss mérései szerint a Kis-Tiszán kb. 8-12 cm a jégtakaró vastagsága, akárcsak a Poroszlói Nagy-Kubiknál és a Szartos egyes részein. A Nagy-Morotva területén 10 cm-t, a Duhogónál 18 cm-t mértek. Nagyon változatos és ezáltal fokozottan veszélyes a jégtakaró vastagsága a IX-es öblítőcsatornán, ott 2 és 21 cm között váltakozik. Kiemelik, hogy a Tiszafüredi Holt-Tisza jege helyenként már eléri a 18 cm-es vastagságot, ugyanakkor a holtágon helyenként vékony a jég, egy helyen még szabad vízfelület is van.

Kérnek mindenkit, hogy azokon a részeken fokozott óvatossággal tartózkodjanak, ahol áramló vizek találhatóak a jég alatt pl.: az öblítőcsatornákon, vagy a Kis-Tiszán.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Elindult a téli ellenőrzés az élelmiszerláncban

December 5-18. között rendelte el a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára. A kéthetes periódusban a vizsgálatok fókuszában

Tovább »