Nem láttunk csapadékot decemberben!

Átlagosan mindössze egyetlen egy milliméter csapadék hullott az elmúlt hónapban a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság mintegy másfél megyényi működési területére, ami kirívóan alacsony érték. Az utóbbi 53 évben, decemberben nem észleltek ilyet. Ehhez hasonlót – 1,5 milliméteres területi átlagot – 2013 utolsó hónapjában tapasztalhattunk – közölte a Kötivizig.

A mérőállomások átlagosan 1 mm csapadékot mértek decemberben, ami 39,5 milliméterrel marad el az 1963-tól számított sokéves havi átlagtól. A legtöbbet, 3,4 millimétert Kisújszállás térségében regisztrálták, a legkevesebbet, 0,3 millimétert pedig Szolnokon. A hónap nem csak száraz volt a Közép-Tisza vidéken, hanem a mostanában megszokottnál hidegebb is. Havi átlagban mínusz 0,9 Celsius fokot mértek. A legmelegebbet, 11,3 fokot december 11-én, míg a leghidegebb nap szilveszter volt, amikor mínusz 9,2 fokot mutatott a hőmérő.

A mögöttünk hagyott év egyébként kifejezetten csapadékos esztendőnek nevezhető.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Jó hír a gyermeket nevelő családoknak

Február 1-től 17,5 százalékra emeljük a Babakötvény éves kamatát – jelentette be közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter. A pénzügyminiszter a közösségi oldalán közzétett posztban arra

Tovább »