Mozgalmas évet zárt Tiszaszentimre

Ugyan 8 millió forintos működési hiánya van a községnek, de szép eredményeik vannak – értékelt a Tisza-tó Rádiónak Koczúrné Tóth Ibolya polgármestere. A hiány pótlására pályázatot nyújtottak be.

A település vezető elmondta: a legtakarékosabb működés mellett is hiánnyal zárják az évet, ami abból adódik elsősorban, hogy az állandó normatíva nem fedezi a kiadásokat. A helyhatóság bevételi lehetőségei pedig erősen korlátozottak. Problémát okoz még a településen, hogy mivel az önkormányzati utak 94 %-a szilárd burkolatú, így kevés pályázati lehetőség áll rendelkezésükre – fűzte hozzá Koczúrné Tóth Ibolya, majd megjegyezte: a közintézmények az elmúlt években korszerűbbé váltak, sikerült felújítani azokat.

Tájékoztatása szerint, 20 millió forintot fordítottak 2016-ban az utak kátyúzására és állapotjavítására Tiszaszentimrén, Újszentgyörgyön pedig útalap megerősítésre. Elkészült egy sétány a község központjában, ezt Szent Imre sétánynak nevezték el. Nagy reményekkel várják a 2016-ban benyújtott pályázatok elbírálását.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Korcsolyapálya Karcagon

A Városháza előtti téren december 17 és január 16 között nyílik alkalom kihasználni a téli sport adta lehetőségeket. A korcsolyapályán a kesztyű használata kötelező, a

Tovább »