Mentősöket és ápolókat is képeznek

Az ápolóképzést követően újabb hiánypótló oktatásra, mentőápoló-képzésre készül az egyik mezőtúri középiskola. Ezzel az intézkedéssel tökéletesen alkalmazkodnak ahhoz, hogy a piac igényeinek megfelelő munkavállalókat képezzenek – írta az Új Néplap.

Ésszerű döntés, hogy a középiskolák olyan szakembereket képezzenek, akiknek munkájára valóban van kereslet a munkaerőpiacon. A mezőtúri Teleki Blanka középiskola ezt szem előtt tartva több felnőttképzést is indított már.
– Mióta a Karcagi Szakképzési Centrumhoz tartozunk, még inkább próbálunk megfelelni annak a szemléletnek, hogy minél inkább kiszolgáljuk a helyi munkaerőpiaci igényeket – mondta el a megyei napilapnak Majoros Gergely, a Teleki Blanka Gimnázium és Szakközépiskola intézményvezetője.

A mezőtúri munkanélküliségi ráta jelenleg négy százalék alatt van, ez megyei szinten is nagyon jónak számít. Most a leszakadó rétegek felzárkóztatása a cél. A hamarosan induló munkahelyi paktum is azt a problémát próbálja orvosolni, amely már évek óta tapasztalható a térségben, nevezetesen, a munkáltatók sok esetben nem találnak megfelelően képzett munkaerőt. A megoldást a képzések jelenthetik, olyanok, amelyek megfelelnek az aktuális piaci igényeknek.