Megérkezett JNSZ megyébe az influenzajárvány

A figyelőszolgálati jelentések elemzése alapján elmondható, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyében is influenzajárvány van. Az elmúlt héthez képest több, mint háromszorosára emelkedett az influenzaszerű tünetekkel háziorvoshoz forduló betegek száma, a Tisza-tó bal partján is hasonló tendenciákat tapasztaltak – közölte a Tisza-tó Rádióval a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal. Hangsúlyozzák: a megyében is átlépte a megbetegedések száma a járványos szintet.

A hivatal tájékoztatásából kiderül, hogy az év második hetében az orvoshoz forduló betegek száma jelentősen nőtt a térségben. A Karcagi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának adatai szerint az év első hetében – 100 000 lakosra vonatkoztatva – még csak 101-en fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, de az elmúlt hét napon már további 601 megbetegedést regisztráltak Karcag, Tiszafüred és Kunhegyes térségében.

Megyeszerte a betegek 35,2 %-a 15 éven aluli, 33 %-a 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába a betegek 21,4 %-a tartozott, 10,4 %-a pedig 60 éven felüli volt. Az év második hetéig két általános iskolásokat érintő járvány alakult ki, mindkettőt laboratóriumi vizsgálattal alátámasztott Influenza A vírus okozta. JNSZ megyében kórházi látogatási tilalom elrendeléséről még nem értesültek.

(Tisza-tó Rádió)