Közel 12 km mezőgazdasági út újult meg

Sikerült teljesíteni a vállalásokat, folyamatosak az útjavítások és útépítések Poroszlón, sokat javult a település infrastruktúrája 2016-ban. Régi problémákat sikerült megoldani – értesült a Tisza-tó Rádió.

Az útépítések, a két temető kerítésének és a külterületi mezőgazdasági utak rendbetétele, valamint a járdaépítés. Ezek voltak a fontosabb vállalások 2016-ban, sikerült őket maradéktalanul teljesíteni – mondta el Bornemissza János Poroszló polgármestere. Hozzátette, hogy tavaly április-májusban végezték az útmunkákat, még a turisztikai szezon kezdete előtt. Ez mellett a temetőkerítés nagyon fontos momentuma volt a település életének – fogalmazott Bornemissza János. A kovácsoltvas kerítés mindkét temetőnél elkészült, ami nagyon sokat javít a településképen.

A külterületi mezőgazdasági utak felújításáról szólva idézte fel, hogy vásároltak egy 10 tonnás önjáró grédert, mellyel közel 10-12 km út állapotát javították. A szociális konyha felújítására beadott pályázatukat elutasították, így a helyhatóság képviselő-testülete önerőből 7 millió forintot csoportosított át a konyha halaszthatatlan rekonstrukciójára. Ez mellett pályáztak még az 56-os emlékmű felújítására és két szabadtéri kondipark létesítésére. Az elbírálást várják.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Felborult egy kisteherautó Cserkeszőlőnél

Az M44-es autóúton történt a baleset. Szalagkorlátnak csapódott és oldalára borult egy bútorlapokat szállító kisteherautó, Cserkeszőlőnél. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd heveder

Tovább »