Jász Kolbász Fesztivál

Jászsági fiatalok csapata Jász Kolbász csapatnéven évek óta járja az ország kolbászkészítő versenyeit, nem is akármilyen eredménnyel. Az ő agyukból pattant ki, hogy hagyományteremtő szándékkal a Jászságban is kell egy ilyen rendezvényt összehozni.

Így is tettek, január 14-én, Alattyánban megrendezték az I. Jász Kolbásztöltő Fesztivált. Kezdésnek 12 csapat nevezését fogadták el, akiknek a jóvoltából déltájban már ínycsiklandozó sült kolbász illata lengte be a valamikori varroda épületét. A séfekből, szakácsokból álló zsűrinek nem volt egyszerű dolga a kóstolásnál. A legfinomabbnak értékelt kolbászt az After Forever – egy jászberényi baráti társaság – készítette, így ők győztek a versengésben. A dobogó második fokára is jászberényi csapat állhatott, a Rock a bélbe, harmadik hely a RadicsZ-é. A fesztivál hivatalos részét követően a legkitartóbbak vidám nótázásba fogtak, némelyek táncra is perdültek. A jól sikerült rendezvénnyel el is indult a hagyomány, találkozunk jövőre, Jásziványon!

(BerényCafé)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma, naponta átlagosan huszonöt otthon gyullad ki ilyenkor- írja oldalán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság. A fő veszélyforrások közé tartozik

Tovább »