Időben érkezett segítség

Rendőrök, polgárőrök és a helyi lakosok is keresték azt a 71 éves férfit, aki gépkocsijával eltévedt és egy havas földúton elakadt Jászapáti külterületén. Időben megtalálták.

Egy nő telefonált be a rendőrség Tevékenység-irányítási Központjába 2017. január 23-án 18 óra 34 perckor miszerint 71 éves édesapja – aki Jászapáti és Jászkisér között egy tanyán él – a két település között gépkocsijával úton hazafelé eltévedt és a havas úton elakadt. Az idős férfi lányát még tudta értesíteni mobiltelefonon, amely a beszélgetést követően lemerült.

A Jászberényi Rendőrkapitányság kapitányságvezető-helyettese tizenegy rendőrrel és hét polgárőrrel azonnal a bajba jutott keresésére indult. A polgárőrség és a környező települések, tanyák lakosai a havas, személyautóval járhatatlan dűlőkön terepjáró képességű gépjárműveket és mezőgazdasági vontatókat biztosítottak a kutatáshoz. További rendőrök eközben a keresett férfi által indított utolsó telefonhívások alapján meghatározták a lehetséges feltalálási helyet. Az összefogásnak köszönhetően a polgárőrök 2017. január 24-én 0 óra 30 perc körül Jászapáti külterületén, a sűrű ködben épségben, egészségben megtalálták az idős férfit, aki a jármű motorját járatva gépkocsijában ült.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság