Idén is elviszik a zöld és szelektíven gyűjtött hulladékot

Az NHSZ Tisza Nonprofit Kft. a szezonális zöldhulladék szállítás mellett 2017-ben is biztosítja a házhoz menő szelektív hulladékszállítást a családi házas ingatlantulajdonosok részére, az Országos Hulladékgazdálkodási Tervnek megfelelően – áll a közszolgáltató idei évre kiadott tájékoztatójában.

A szelektíves zsákokat és a zöldhulladékot is, az éves ütemtervben megjelölt napokon, reggel 07:00-ra kell kihelyezni az ingatlanok elé. Kérik a lakosságot, hogy a dobozokat, palackokat a gazdaságos tárolás és szállítás érdekében szíveskedjenek összelapítani, ne a bennük rekedt levegő töltse meg a zsákokat. Felhívják a figyelmet, hogy háztartási szemetet, veszélyes hulladékot, üveget, illetve lomot soha ne tegyenek az újrahasznosítható hulladékok közé.

A zöldhulladék elszállításába évről évre egy több ingatlant sikerül bevonni – közölte az NHSZ Tisza. A szolgáltatás óriási előnye, hogy a keletkező zöldhulladékot nem kell a háztartás szabványedényébe gyűjteni, így az nem foglalja a helyet a kommunális hulladéktól. Amennyiben a zöldhulladék közé kommunális jellegű anyag is kerül, a közszolgáltató munkatársainak a kihelyezett növényi részeket nem áll módjukban elszállítani. Fontos, hogy a zsákolást úgy szabad csak elvégezni, hogy az kibírja a kézi emelést, tehát maximum 25 kg-ig ajánlott a zsákok terhelése.