Egyre vastagabb a jégtakaró a Tisza-tavon

Tározótér szerte egyre több helyen alkalmas a jég vastagsága például a lékhorgászatra. Az óvatosság továbbra is elsődleges szempont. Nagyon fontos, hogy jégre lépés előtt minden esetben meg kell bizonyosodni arról, hogy biztonságos-e már a vastagsága.

A Tisza-tavi Sporthorgász Kft. mérései szerint az Abádszalóki-medence területén – a robbantó gátnál – 15 cm a jégtakaró vastagsága, akárcsak a Poroszlói Nagy-Kubiknál. A Szartos és a Nagy-Morotva területén 12-15 cm-t, a Sarudi-kubikoknál 12 cm-t mértek. Kb. 8-12 cm-es a jégtakaró vastagsága a Füredi Holt-Tiszán, valamint a IX-es öblítőcsatornán, míg az Apota vizét mindössze 5-6 cm jégpáncél borítja.

Kérnek mindenkit, hogy azokon a részeken fokozott óvatossággal tartózkodjanak, ahol áramló vizek találhatóak a jég alatt pl.: az öblítőcsatornákon, vagy a Kis-Tiszán.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Útlezárásra kell számítani Kisújszálláson!

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy a szennyvízcsatorna helyreállítása zajlik a városban.  Kisújszállás közösségi oldalán osztotta meg a hírt, miszerint december 8-tól a Deák Ferenc utcán forgalmirend-változásra kell számítani. A munkálatok előreláthatólag

Tovább »