Az Év Agrárembere lehet Sarud polgármestere

Az Év Agrárembere Díj nyertese lehet Tilcsik István, Sarud polgármestere, aki jelenleg a Fenntartható gazdálkodás kategória döntőse – írta az Agrotrend.

Közkedvelt, segítőkész emberként tartják számon, aki híres vendégszeretetéről. Segít a mezőgazdászok eseményeinek szervezésében is: 2006 óta saját erőből, támogatás nélkül szervezték az első traktoros ügyességi versenyt, amely az évek során Sarud látványos programja lett. Több éve együttműködnek a gödöllői Szent István Egyetemmel, Aranykalászos gazda, különböző gépkezelői vizsgákhoz biztosítanak helyszínt.

A kategória-döntők során az összesen 33 jelölt (kategóriánként 3-3) online szavazáson méretteti meg magát. Mindegyik döntősről riportfilm készült, mely felkerült az adatlapjára, ezzel kiegészítve a jelölést. A szakmai zsűri döntésére természetesen hatással lesz az online szavazás, de nem felülíró erővel. A közönségdíjasra egyébként január 31-ig lehetett szavazni!

(Tisza-tó Rádió)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Elindult a téli ellenőrzés az élelmiszerláncban

December 5-18. között rendelte el a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára. A kéthetes periódusban a vizsgálatok fókuszában

Tovább »