A Magyar Kultúra Napi ünnepség

A magyar kultúra napja alkalmából pénteken a Déryné Kulturális Központ mozi termében tartott ünnepi rendezvényen.

A magyar kultúra napja alkalmából pénteken a Déryné Kulturális Központ mozi termében tartott ünnepi rendezvényen a megjelenteket Szepesi Tibor igazgató köszöntötte, majd dr. Bartha Júlia keletkutató, a Magyar Kultúra Lovagja mondott ünnepi köszöntőt.

Az ünnepségen Dobos László polgármestertől vette át a Karcag Város Kultúrájáért Díjat Monárné Győri Erika óvodapedagógus, Nagy Jánosné, a Karcagi Nagykun Gimnázium pedagógusa, dr. Szabó Jánosné, a Kiskulcsosi Általános Iskolai Tagintézmény pedagógusa, Nt. Koncz Tibor, a Karcagi Református Egyházközség elnök-lelkésze, a Karcag Város Sportjáért Díjat pedig Kun László Attila, a Györffy István Katolikus Általános Iskola testnevelője. Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere Elismerő Oklevelet és Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott dr. Szabó Jánosné a Kiskulcsosi Általános Iskolai Tagintézmény pedagógusa és Kovácsné Szendrey Borbála, az Arany János Általános Iskola nyugalmazott iskolaigazgatója részére. A díjakat az ünnepségen Sági István, Karcagi Tankerületi igazgató adta át a részükre.

A kultúra napi ünnepség a második emeleti díszteremben folytatódott, ahol dr. Temesváry Tamás, a Karcagért Közalapítvány kuratóriumának elnöke átadta Dobos László polgármester és Szepesi Tibor igazgató részére azt a 230 széket, melyet a Déryné dísztermébe vásárolt az alapítvány a novemberi jótékony bál bevételéből.

(infoKarcag)

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights