Vezessünk óvatosan az ünnepek alatt!

Vezessünk óvatosan az ünnepek alatt is, hívja fel a figyelmet a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrség. A téli időjárási körülmények közti közlekedés fokozott figyelmet és óvatosságot kíván meg a járművezetőktől és a gyalogosoktól is.

A balesetek egyik jellemző oka, hogy a közlekedésben résztvevők nem a megváltozott időjárási-, látási-, és okviszonyoknak megfelelő sebességgel vezetik a járműveket. A gyalogosok, kerékpárosok részére az észlelhetőség hiányosságai jelentenek veszélyt.

Felhívják a közlekedők figyelmét, hogy a csúszós, jeges utakon fokozott figyelemmel és körültekintéssel vezessenek! Vegyék figyelembe, hogy az utakon száraz és vizes útszakaszok hirtelen válthatják egymást! A felüljárók és hidak megközelítésére különösen figyeljenek, hiszen itt gyakoribb a jegesedés! A rosszabb látási viszonyok miatt célszerű nagyobb követési távolságot tartani és az útviszonyoknak megfelelő sebességgel vezetni.

A biztonságos közlekedés alapfeltétele a láthatóság. Így a kerékpárosoknál a prizmák és a jól működő világítások, illetve a láthatósági mellény, a gyalogosoknál pedig a láthatósági mellény beszerzése és viselése életet menthet.