Véradókat köszöntöttek Szolnokon

A Magyar Vöröskereszt kezdeményezésére 1988 óta ünnepeljük november 27-én a Véradók Napját hazánkban. A szolnoki ünnepségre hétfőn került sor, itt 241 véradót köszöntöttek – írta cikkében az Új Néplap.

Már, hogy a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat együtt köszönti a többszörös véradókat és a véradás szervezőket, akik önzetlen segítségükkel hozzájárulnak az emberi életek megmentéséhez. A lap hozzáteszi: a biztonságos hazai vérellátáshoz évi 450 ezer egység vérre van szükség, ezért a Magyar Vöröskereszt napi több mint 1800 véradót toboroz országszerte szervezett véradásain.

A szolnoki ünnepségen köszöntöttek között volt a 150-szeres véradó Szendi József, a 130-szoros véradó Kiss György, illetve a századik jubileumot ünneplő Katona Miklós Zoltán.
A központi Véradók Napi ünnepségen megyénkből a kunszentmártoni Csík Sándor PRO VITA díjban részesült, hiszen eddig már 116 alkalommal nyújtotta karját véradásra.

Elismerést kapott munkájáért Csányi Péter szolnoki szervező, a NAV dolgozója a Véradó Mozgalomért Ezüst Emlékérem kitüntetést vehette át. Ebben az évben a Véradó Barát Munkahely címet a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága kapta, ezt az elismerést az igazgató, dr. Panyik Éva vette át.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights