Véradókat köszöntöttek Karcagon

A Vöröskereszt által szervezett karcagi városi véradó ünnepségen pénteken részt vett Nagyné László Erzsébet, a Kátai Gábor Kórház főigazgatója és Juhász Éva, a vöröskereszt megyei vezetője is.

Az Erkel Ferenc Művészeti Iskola diákjainak, tanárainak műsora után a megyei vezető köszöntötte az önzetlen segítőket.

– Óriási dolog az, amit Önök embertársaikért tesznek. A vérre ma is szükség van, hiába a fejlett orvostudomány, nem lehet pótolni semmivel. Vannak műtétek, amelyeknél óriási mennyiségű vérre van szükség, s ez az a véradók nélkül nem lenne megoldható. Mindannyiunk nevében köszönöm az Önök áldozatos tevékenységéért – mondta a vezető, aki megköszönöm a Vöröskeresztnek karcagi szervezőinek is a munkáját.

A Kátai Gábor Kórház nevében Nagyné László Erzsébet főigazgató köszönte meg az önkéntesek segítését, s tolmácsolta a betegek, hozzátartozók köszönetét a véradóknak, hiszen az önkéntes segítőknek köszönhetően ebben az évben is mindig rendelkezésre állt a műtétekhez szükséges vér.

A köszöntők után 10-szerestől egészen a 115-szörös véradásért vehettek át elismerést a véradók a megyei vezetőtől és Gyurcsek Jánosné CARGILL Takarmány ZRT. termelési igazgatótól. Silye Sándor 115-ször segített már, első alkalommal ő is a honvédségnél adott vért, de azóta is rendszeresen segít.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights