Tehetséggondozó foglalkozások a Bán Zsigmond óvodában

Idén ősztől különféle tehetséggondozó foglalkozások segítik a kicsik fejlődését a tiszafüredi Bán Zsigmond Református Óvodában – értesült a Tisza-tó Rádió. Élményekben gazdag, sikeres évet zártak.

– A tudatos tervezésnek köszönhetően egy tevékeny, élményekben, tudás és tapasztalatszerzésben gazdag félévet tudhat maga mögött minden óvodás gyermekünk és dolgozónk – fogalmazott Fegyvernekiné Varga Erzsébet óvodavezető. Hozzátette, hogy a szeptemberben érkezett gyermekek szépen beilleszkedtek a csoportok és az óvoda közösségébe. Elfogadták az óvodai élet napirendjét, szokásait, örömmel érkeznek reggelente

Kérdésre hangsúlyozta: októbertől tehetséggondozó foglalkozások indultak az intézményben. Elsősorban népi játék-néptánc, zeneovi, zöld csoport, és angol nyelv. Észpörgető névre hallgató foglalkozásuk pedig a gyerekek kreativitását és gondolkodását fejleszti.

A munkához nagyon sok segítséget kapnak a szülőktől és a fenntartótól. A nevelési munkához minden tárgyi feltétel biztosított, mint pl: jó minőségű vizuális eszközök, gazdag játékpark, új mozgást és gondolkodást fejlesztő eszközök. Fegyvernekiné Varga Erzsébet összegzésül elmondta, hogy munkában, élményekben és sikerekben gazdag évet zártak. Emlékezetes programjaik közül kiemelte az őszi vásárt, mely nagyon jó hangulatúra sikerült, akárcsak a 13. Mesetár, vagy az adventi gyertyagyújtás és a karácsonyi Guzsalyas Játszóház.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights