Sikeres volt a RepTár jótékonysági napja

Súlyosan és halmozottan fogyatékos betegek szállítása oldódott meg a RepTár látogatóinak köszönhetően. A múzeum jótékonysági napján 178 belépőjéből folyt be az az összeg, amit a RepTár az Én is Vagyok! Mozgássérültek Egyesületnek ajánlotta fel tudósít a Szolnok TV.

Sikeres volt a RepTár jótékonysági napja, amivel a múzeum 100.000 forintot gyűjtött össze. Ezzel lehetőséget teremtett az Én is Vagyok Mozgássérült Generációnk Egyesületének arra, hogy megvásárolja a betegek szállításához elengedhetetlen akadálymentesített kisbuszt.

A felajánlásnak nagyon nagy jelentősége van, mert egy olyan szolgáltatás megvalósítását segíti elő, amelyek itt Szolnokon súlyosan, halmozottan fogyatékos emberek mindennapi, a hozzáférés és az egyenlő esélyt segíti ez a gépjármű. A RepTár gyakorlatilag ehhez járul hozzá, hogy az egyesület megtudja vásárolni.- mondta az egyesület elnöke Fehérváry Tünde.

A mozgássérült egyesület támogatása a látogatók számára is fontos volt.Ezért voltak olyan érdeklődők, akik direkt a jótékonysági napra tervezték a múzeumlátogatást.

Hirdettünk egy jótékonysági napot, ez december 10. volt. Ennek az volt a lényege, hogy a december 10. jegyet vásárlók hozzá járulnak ahhoz, hogy az Én is Vagyok! Egyesület egy ilyen járművet tudjon vásárolni. Abban a formában, hogy a belépőjegyek háromnegyedét felajánlotta az egyesület részére.- tette hozzá a reptár igazgatója Kovács Ákos.

A 4 éve működő egyesület egyedi és speciális igényeket elégít ki az egész megyében mindennap. Az „Én is vagyok!” számára ezért fontos, hogy a mozgássérülteknek megfelelő körülményeket teremtsenek. Ezért az egyesület következő beruházása az önkormányzattól kapott Hild Viktor úti telephely felújítása és akadálymentesítése.