Rászorulóknak gyűjtött a tiszafüredi gimnázium

A Kossuth Lajos Gimnázium jótékonysági gyűjtést szervezett a karácsony közeledtével Tiszafüreden. Ahogy arról korábban hírt adtunk, az oktatási intézmény kis karácsonyfája alatt volt egy szeretetláda, oda helyezhették el a diákok az új vagy jó állapotban lévő, használt tárgyakat, ruhaneműket, játékokat, tartós élelmiszereket.

– A tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium kezdeményezésére az elmúlt napokban több kiló tartós élelmiszer (pl. kakaópor, tej, konzervek, száraztészta, rizs, édességek, gyümölcsszörp stb.), játékok, ruhák, könyvek kerültek összegyűjtésre az intézményben tanuló diákok részéről – közölte Papp Adrienn, a Tiszafüred Kistérség Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központjának intézményvezetője. A fiatalok az iskola karácsonyfája alatti „Szeretetládába” helyezték el felajánlásaikat, melyeket december 21-én adtak át a Tiszafüred Kistérség Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központja részére dr. Pásztorné dr. Vass Anikó intézményvezető és Kátai Andrea pedagógus közreműködésével. A felajánlásokat, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat Karácsony közeledtével nagycsaládosok között osztotta szét.

– Kollégáimmal úgy gondoljuk, hogy a példás kezdeményezés, összefogás és segítségnyújtás nem csak a célcsoport gyermekinek szívében nyújt örömöt és boldogságot, de az adományozó diákok is megtapasztalhatták, hogy jó dolog adni, önzetlenül segíteni másokon – fűzte hozzá Papp Adrienn, majd úgy folytatta: “Köszönjük a gimnázium segítségét, diákok, szülők önzetlenségét és bízunk abban, hogy a következő évek folyamán is konstruktív munka jellemzi a két intézmény kapcsolatát…”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Megemelik a nevelőszülők fizetését

Januártól 25 százalékkal emelkedik a nevelőszülők fizetése – jelentette be közösségi oldalán Fülöp Attila, a Belügyminisztérium államtitkára.  A családközpontú, nevelőszülőkre építő gyermekvédelem az egyik kulcsa annak, hogy

Tovább »