Óvatosság és kellő bizalmatlanság!

Óvatosság és kellő bizalmatlanság! A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a felvilágosításra a trükkös tolvajok, csalók kapcsán a téli időszakban is – olvasható a police.hu-n.

A trükkös tolvajok jelenlétével mindig számolni kell. Az elkövetők a végsőkig kihasználják az idős emberek hiszékenységét, jóindulatát. Az alkalmazott trükkök fegyvertára óriási. Hirtelen és hihetetlenül sok információt zúdítanak a sértettre, elterelve annak figyelmét vagy a kilátásba helyezett haszon reményében elaltatva annak gyanakvását, bizalmatlanságát és a kellő pillanatban meglopják. Ha ez nem lehetséges a csalás idején, akkor a lakást feltérképezve a későbbiek során visszatérve már gyorsan és célirányosan tudják a lopást végrehajtani. A legelterjedtebbnek mondhatóak a nyeremény kecsegtetésével, vásárlás színlelésével és a villany/gázóra leolvasással kapcsolatos bűncselekmények, valamint a téli időszak beköszöntével a tűzifa és szén-monoxid mérők árusításával kapcsolatos csalások.

A rendőrség azt javasolja, hogy ne vásároljunk házaló árusoktól tűzifát, karácsonyi égősort vagy szén-monoxid mérő készüléket! A tüzép telepek és az üzletek nyújtanak csak kellő biztonságot és garanciát. Egészséges bizalmatlansággal és óvatossággal fogadjuk a hozzánk forduló idegeneket.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights