Önzetlen segítőinek mondott köszönetet az Ökumenikus Segélyszervezet

A kitüntetettek között volt Katus Attila is, aki évek óta segíti lelkesen a Segélyszervezet munkáját

Egy osztálynyi rászoruló gyermeket látott vendégül vasárnapi élménydélutánján az Ökumenikus Segélyszervezet a budapesti Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén. A programok között mézeskalácssütés, korcsolyázás és kézműves foglakozások szerepeltek önkéntesek és olyan sztárok vezetésével, mint Katus Attila, Vastag Csaba, Tóth Andi és Barabás Évi.

Mivel december 5-e az önkéntesek világnapja, a gyermekek számára rendezett alkalomhoz kapcsolódóan, a világnap előestéjén, a szervezők sort kerítettek egy rövid, az önkénteseket méltató ünnepségre is. Az elmúlt évek során végzett lelkes, kitartó és önzetlen munkáért Lehel László elnök-igazgató, és Katus Attila, az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntes közösségének egyik népszerű tagja mondott köszönetet. Olyan segítők részesültek elismerésben, akik az elmúlt években kiemelkedően sok segítséget nyújtottak a szervezet munkájához. A kitüntetettek között sokan civil munkájuk mellett szakítanak rendszeresen időt, hogy önkénteskedni tudjanak, legyen az gyerekfoglalkozás, gyerektábor szervezése, adománycsomagok összeállítása, ételosztás vagy éppen ruhaválogatás.

Wolf Kati és Katus Attila tankönyvosztásnál. Illusztráció (Kép: Evangélikus.hu)
Wolf Kati és Katus Attila tankönyvosztásnál. Illusztráció (Kép: Evangélikus.hu)

Van, aki egy speciális feladatban nyújt nagy segítséget és van, aki éppen azzal tűnik ki, hogy bármilyen feladatot megold. Az viszont mindenkiben közös, hogy rendszeresen visszatérve segítenek. Van olyan segítő, aki középiskolás korában csatlakozott a Segélyszervezet önkéntes csapatához és most főiskolásként is aktív és lelkes tagja a közösségnek. Olyan lelkes segítő is kapott elismerést, aki az önkéntesség egy különleges formájában jeleskedik a Segélyszervezetnél, ugyanis a Ne csak szurkolj, segíts! kampányhoz csatlakozva már több versenyen népszerűsítette jótékony futóként a Segélyszervezet célkitűzéseit.

Az elismerések átadásakor a méltatásokban minden esetben elhangzott, hogy az önkéntesek alázattal és önzetlenül végezték a rájuk bízott feladatot. Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta, hogy az önkéntes csapat olyan háttérbázis, akik nélkül kevesebbet tudna vállalni a segélyszervezet, ezért nagyon hálás mindenkinek, aki önzetlen munkájával csatlakozik a rászorulókat segítő munkához. Mint mondotta, az önkéntes munka önmagában is értékteremtés, amely által új világ nyílik meg a segítő számára, s maga az önkéntes is gazdagszik általa lelki értelemben, vagy éppen új barátságok létrejötte által. Az elnök-igazgató összegezve aláhúzta: az önkéntesek az Ökumenikus Segélyszervezet stabil és kiszámítható tagjai.

Az adományok csomagolása. A képen Katus Attila, Wolf Kati és Lévai Anikó. Illusztráció (Kép: Segélyszervezet.hu)
Az adományok csomagolása. A képen Katus Attila, Wolf Kati és Lévai Anikó. Illusztráció (Kép: Segélyszervezet.hu)

Az elismerések átadását követően jött a meglepetés: Katus Attila nem számított rá, hogy a rendezvény során díjazóból díjazottá válik. Az elnök-igazgató a világbajnok sportolóhoz fordulva köszönetet mondott a több éve tartó rendszeres segítő támogatásért, mellyel amellett, hogy sokak figyelmét irányítja rá az aktuális adománygyűjtésre, egyben példát is mutat, népszerűsítve az önkéntes munkavégzés lehetőségét. A köszönő szavak mellett Lehel László egy az elmúlt évek emlékezetes pillanatait megörökítő fotómontázst adott át Katus Attilának, aki ezek alapján felelevenítette az adománygyűjtésekhez, akciókhoz kapcsolódó meghatározó élményeit.

(iSzolnok)