Önálló lesz a Jászsági Klikk!

November 24-én Pócs János országgyűlési képviselő sajtótájékoztatót tartott irodájában, melyben érintette az oktatásügyet és a kényszerbetelepítés kérdését – tudósít a BerényCafé.

Pócs János részletesen kifejtette a jászberényi tanítóképző Jászságban betöltött kiemelkedő szerepét, fontosságát, kiemelve, hogy komoly harcok árán sikerült megmenteni. Köszönetet mondott a főiskola vezetőinek és Szabó Tamás polgármesternek, akikkel közösen sikerült elérni, hogy szeptembertől Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusaként kezdje meg a tanévet. – Jászberény városának a főiskola szerves részét képzi, híréhez múltjához hozzátartozik, és nem engedhettük, hogy bezárják – fogalmazott a képviselő.

Az oktatás másik szegmenséhez kapcsolódva ugyancsak jó hírt jelentett be. Elmondta, hogy a Jászság önállóságát meg kell őrizni és továbbra is erősíteni szükséges az oktatás terén. Ennek érdekében Pócs János és Szabó Tamás javaslatára a Jászságnak önálló tankerülete lesz, amely kiválik a szolnoki tankerületből.

A miniszteri előzetes tájékoztatását követően az erről szóló döntés hamarosan megjelenik a Magyar Közlönyben is. Más témában Pócs János köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik közös ügynek tekintették az október másodikai népszavazást és szavazatukkal felléptek a kényszerbetelepítés ellen. Az érvénytelen népszavazás ellenére Magyarország biztonságban van a migránsveszély tekintetében. „A magyar miniszterelnök mindent megtett, és mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a kényszerbetelepítés Magyarországot ne sújtsa.”

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights