Nem kispályás fatolvaj! 175 mázsát vitt volna

Ugyan engedélye volt cserjézésre, de több nemes fát is kivágott és ellopott egy férfi Kunhegyesen – tájékoztatott a megyei rendőrség. Eljárás indult ellene, a több tíz mázsa fát traktoron akarta megfújni.

A helyi önkormányzat képviselőjének bejelentése alapján intézkedtek a rendőrök december 2-án 13 órakor Kunhegyes külterületén egy 39 éves férfivel szemben, aki akác- és nyárfákat kísérelt meg eltulajdonítani. A helyszínen a körzeti megbízott megállapította, hogy a helyi lakos az 5. számú csatorna területének megtisztítására, „cserjézésre” rendelkezik engedéllyel, de attól eltérően egyéb, nemes fákat is kivágott az elmúlt hetekben. B. B. a faanyagot feldarabolta, és mivel jelentős mennyiség gyűlt össze, ezért fuvarost fogadott, megkezdte a felrakodást a járműre. Ekkor érték tetten a rendőrök.

A Karcagi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást a jogsértő ellen, akit a járőrök előállították a Kunhegyesi Rendőrőrsre, majd gyanúsítottként hallgatták ki. Az 55 mázsa akácot és a 120 mázsa nyárfát a nyomozók lefoglalták, és a sértettnek visszaadták.