Külföldi segítség a Tisza-tónál

Az elmúlt években sok külföldi család vásárolt nyaralót a Tisza-tónál, a későbbiekben sokan közülük úgy döntöttek, ezt választják állandó lakóhelyül.

Ennek köszönhetően – főként Tiszaszentimre és Tiszaderzs térségében – egyre szorosabbá válik a kapcsolat, melynek további hozadékaként rendszeresen érkeznek adományok Hollandiából az ottani segítő szándékú emberektől – írta cikkében az Új Néplap. Rendszeresnek mondható külföldi ruhaszállítmányokkal segítik a Tisza-tó térségében élő rászorulókat és a különböző szervezetek működését, de ennél nagyobb segítség is érkezik, például bizonyos kezdeményezéseket pénzadományokkal is támogatnak. Ide sorolható a Tiszaszentimrén tervezett, és a közeljövőben felépülő kápolna is.

A megyei napilap hozzáteszi, az elmúlt időszakban többször is küldtek Hollandiából kórházi ágyakat, gyógyászati eszközöket, egészségügyi formaruhákat, amelyek főként a megye kórházaiba és egyéb egészségügyi intézményeibe kerültek. Tiszaderzsen jelenleg is több kerekesszéket tárolnak, amelyek a közeljövőben fognak kikerülni új tulajdonosaikhoz.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Adventi forgatag Kunhegyesen

A Városháza melletti Betlehemnél adventi műsorokkal kedveskednek a látogatóknak. December 12. és 14. között 16 órától a színes programok mellett adventi vásár várja az érdeklődőket.

Tovább »

Adventi vásár Kisújszálláson

December 7. és 13. időszakban, hétköznaponként délutántól színes és változatos programokkal csábítják az érdeklődőket. A Vigadó előtt és az épületben is a teljesség igénye nélkül

Tovább »