Komoly veszélyt jelent a téli hideg!

Káresetből tartottak a laktanyába a szolnoki tűzoltók, amikor egyikük észre vette, hogy a buszmegállóban fekszik egy ember, magatehetetlenül  – értesült az Új Néplap.

Néhány jóérzésű szolnoki járókelő is segíteni érkezett, bár a földön fekvő ember eszméleténél volt, bódultságában nem tudott önerejéből felállni. A rendkívüli hideg este a szolnoki belvárosban azzal fenyegetett, hogy pár óra alatt kihűl a bajbajutott, ezért azonnal mentőt hívtak hozzá – közölte S. Tóth Anikó megyeik katasztrófavédelmi szóvivő.

A kiérkező mentősök nem először találkoztak a férfival, aki elfogadta a segítséget, így kórházba szállították. Mindez vasárnap történt a Vásárcsarnok melletti buszmegállóban, azóta több kollégánk számolt be arról, hogy segítettek azokon, akik a hidegben utcán ülve, vagy buszmegállókban fagyoskodva kerestek oltalmat.


A téli idő megpróbáltatások elé állítja azokat, akiknek nem áll módjukban fűtött otthonokban, meleg helyen átvészelni ezt az időszakot. Aki teheti, segítse a környékén élő rászorulókat, vagy hívjon segítséget a 112-es telefonszámon.


 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Megemelik a nevelőszülők fizetését

Januártól 25 százalékkal emelkedik a nevelőszülők fizetése – jelentette be közösségi oldalán Fülöp Attila, a Belügyminisztérium államtitkára.  A családközpontú, nevelőszülőkre építő gyermekvédelem az egyik kulcsa annak, hogy

Tovább »