Jó ütemben halad a tornaterem építése

A kistelepülésen szeptemberben helyezték le az új tornaterem alapkövét. Az összességében mintegy kettőszáz hatvan millió forintos állami beruházás keretében megépülő tornaterem kivitelezését azóta folyamatosan végzik – írta az Új Néplap.

Zelenai Tiborné polgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy a téli időjárás beköszöntével sem kellett egyelőre abbahagyni a tervezett folyamatokat, és az ünnepekig biztosan folytatják is az építkezést. A hét méter belmagasságú, 741 négyzetméter alapterületű tornaterem alkalmas lesz a kosárlabda-, a röplabda-, a kézilabda- és a teremfoci mérkőzések lejátszására, és a tornaórák megtartása mellett színtere lehet a helyi tömegsportéletnek is. Az épület átadását a 2016– 2017-es tanév végére tervezik.

Az egyéb fejlesztési lehetőségekről szólva a polgármester hozzátette, hogy a minap kaptak értesítést az adósságkonszolidációban részt nem vett települések, Szentgyörgyöt érintő támogatásáról. A kistelepülés ezek szerint húszmillió forintos beruházást tervezhet ebből a forrásból az elkövetkező évben. Zelenai Tiborné elmondta, hogy az összeget várhatóan a falu belső útjainak javítására, karbantartására fordítják majd 2017-ben.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights