Jó évet zárt a mezőgazdaság a Tisza-tónál

Jó évet zárt a mezőgazdaság Tiszafüred és a Tisza-tó térségében, a termésátlagok jók lettek, az időjárásra sem lehet panasz – tudta meg a Tisza-tó Rádió.

Urbán Zsombor mezőgazdász az őszi termésátlagokról szólva azt mondta, hogy a napraforgó és a kukorica elég jó lett, bár az árak nem voltak megfelelőek. Összességében az év jól sikerült, az időjárás is kedvezett a mezőgazdaságnak a Közép-Tisza vidéken. – Nem panaszkodhatunk – jelentette ki a szakember. A napokban tárcsázzák a lazításokat, a téli munkákat nem hátráltatta belvíz.

Kérdésre válaszolva azt mondta: az ünnepek után következik a gépjavítás és különböző karbantartási munkák, a gépparkot felkészítik a tavaszi munkákra. Februárban – ha az idő és a talaj engedi – kezdik a műtrágyaszórást. Reményét fejezte ki, hogy a február-március nem lesz olyan belvizes, mint az elmúlt két évben.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Elindult a téli ellenőrzés az élelmiszerláncban

December 5-18. között rendelte el a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára. A kéthetes periódusban a vizsgálatok fókuszában

Tovább »