Indul a téli szezonális élelmiszer ellenőrzés

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően december elsejétől az egész ország területén téli szezonális élelmiszer-ellenőrzést rendelt el az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár Zsigó Róbert. Az idei ellenőrzés december elseje és december 31-e között lesz.

A téli felülvizsgálat célja, hogy az ünnepek előtti időszakban megnövekedett forgalom mellett is teljesüljenek az élelmiszerbiztonsági és minőségi követelmények az élelmiszer-előállításban és a forgalmazásban. A szezonális ellenőrzéseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakemberi az éves hatósági ellenőrzési tervükben meghatározottak szerint végzik el, tekintettel a megadott célterületekre és kiemelt termékekre. A december 1-je és 31-e között zajló ellenőrzések során főként azokra a termékre fókuszálnak, amelyek népszerűek a karácsonyi időszakban. Ennek megfelelően fokozottan figyelik az előállítástól a forgalmazásig a friss hús; hal és haltermékeket; a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket; az újév egyik legkeresettebb termékét a virslit, az édesipari termékeket, a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket, a borászati termékek közül a bort és a pezsgőt, valamint figyelnek az élő állatok szállítására is. Az ellenőrzéskor kiemelt figyelmet kapnak a piacok, vásárok, karácsonyi rendezvények; a hatóságok célja, hogy a vásárlók megfelelő minőségű, biztonsággal fogyasztható élelmiszerhez juthassanak karácsonykor is.  A felmerülő élelmiszerlánc-biztonsági problémák esetén továbbra is a vásárlók rendelkezésére áll a NÉBIH zöld száma (06-80/263-244), valamint a hatóság által bevezetett mobil alkalmazása, a NÉBIH Navigátor.

 

FM Sajtóiroda

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lopás történt Kenderesen

Gyermek játékautót és mosogatótálcát tulajdonítottak el a helyi testvérek. November 16-án este egy kenderesi lakóház udvaráról egy elektromos gyermekjárművet tulajdonítottak el. Néhány nap múlva egy

Tovább »