Indul a paprikaőrlés Tiszaszentimrén

Tiszaszentimre tábla a község szélén, és a református templom tornya. Illusztráció (Kép: Tourist-Online)

Még idén elindul a paprikaőrlő manufaktúra Tiszaszentimrén, jelenleg a használatba vételi és a működési engedélyeket várják. A Tisza-tavi községben két éves tervet sikerült idén megvalósítani.

– A szükséges engedélyek beszerzése van folyamatban, de optimisták vagyunk, úgy gondoljuk, hogy ez egy tíz napon belül megvalósul, és teljes üzemben tudunk őrölni – mondta el a Tisza-tó Rádió megkeresésére Koczúrné Tóth Ibolya Tiszaszentimre polgármestere. A paprikaőrlő üzem igénye kb. két évvel ezelőtt merült fel. A START munkaprogramban, már a kezdetek óta az az önkormányzat célja, hogy el tudják látni magukat egészséges élelmiszerekkel – fűzte hozzá. Két évvel ezelőtt kezdték el a fűszerpaprika termesztést, mivel Tiszaszentimrén ennek hagyománya van, megfelelő az éghajlat és rendelkeznek szakemberekkel, úgy döntöttek: megpróbálják piaci keretek között, üzemszerűen végezni.

Koczúrné Tóth Ibolya azt mondta, bíznak a környező önkormányzatokban és mezőgazdászokban, kertészetekben, hogy élnek majd a Tiszaszentimrén adódó bérőrlési lehetőséggel.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Aszály és kártevők

Domján Sándor agrármérnökkel beszélgettünk arról, hogyan hatott a földekre az aszályos, tavaszi időjárás, valamint hogyan lehet védekezni a kártevők ellen. -Az első időszakban alig kaptunk

Tovább »

Kisebb tűzesetek történtek tegnap

Néhány kisebb tűzeset történt csütörtökön a megyében – tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Beizzott a villanyóra tegnap hajnalban Kunhegyesen, egy Dózsa György utcai családi

Tovább »