Hatékony az önkormányzat működése Tiszafüreden

Hatékony az önkormányzat működése, igyekeznek lakosság és vállalkozásbarát ügyintézést megvalósítani. Sok munka van még hátra, de jó úton halad Tiszafüred – mondta a város polgármestere a Főnix TV műsorában. Ujvári Imre az elmúlt két év önkormányzati munkáját értékelte.

Arra a kérdésre, hogy egy 10-es skálán milyen osztályzatot adna az elmúlt két év városvezetésének, Ujvári Imre azt válaszolta: „egy hetest jelölnék meg, ha osztályoznom kellene, szép eredményeink vannak, de akadnak még olyan feladatok melyeket el kell végeznünk.” Hozzátette, hogy a képviselő-testület működése pozitívan értékelendő a 2010-2014-es ciklushoz képest. Nem elég, ha a képviselő-testületben többsége van egy pártnak, teljes egyetértésre van szükség – jegyezte meg. Jelenleg az ellenzékkel is együtt tudnak működni bizonyos kérdésekben, nagyobb az egyetértés a testületben, mint korábban, ezáltal hatékonyabb lett a grémium munkája. Méltatta a helyettes jegyző, Rentzné Dr. Bezdán Edit munkáját, aki jelentősen megkönnyítve a testületi döntéseket, nagyon jól irányítja a Polgármesteri Hivatalt.

Hangsúlyozta, hogy a város anyagi helyzete folyamatosan javul, az idei költségvetési hiányt a pályázatok előkészítésének százmilliós nagyságrendű kiadása, illetve a betervezett perköltségek növelték meg. Itt fontosnak tartotta kiemelni, hogy a tenderek előkészítési költségei 90 %-ban megtérülnek, egy-egy nyertes pályázat esetén.