Folyamatosan javítják a közvilágítás hibáit Tiszafüreden

A közvilágítási hibák bejelentésére kérik a lakosságot Tiszafüreden. Az utóbbi időben több lámpatest elromlott a városban, a városvezetés ugyan jelenti ezeket, azonban a szolgáltatóknál sokszor elakad az információ és sokáig tart, míg orvosolják hibákat.

Év végén már hamarabb sötétedik, nagyobb figyelem irányul ilyenkor a közvilágításra. A képviselő-testület ülésein is többször szó esett már a szükséges bővítésről és jelentkező hibák javításáról.

– Most egy olyan időszakot élünk, mint 2014-ben. Akkor is tömegesen mentek tönkre a közvilágítási lámpatestek Tiszafüreden. Azon dolgozunk, hogy a közvilágítás megfelelő legyen – mondta a Főnix TV műsorában Virág Tibor városüzemeltetésért felelős alpolgármester. Tisztázva a félreértéseket elmondta, hogy nem a városé a közvilágítás, a városvezetésnek feladata ugyan, hogy legyen megfelelő közvilágítás a településen, “a játék viszont többszereplős”. Az E.On mint áramszolgáltató, a Közvil Zrt. pedig mint a lámpatestek tulajdonosa és üzemeltetője érintett a kérdésben.

– Alapvetően jó állapotban van a közvilágítás Tiszafüreden, de vannak a mostanihoz hasonló gondok az elöregedő lámpatestek miatt. Jelenleg nem jó a helyzet – jegyezte meg Virág Tibor. Folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán, gyűjtik a panaszokat és észrevételeket, ezeket minden nap továbbítják a szolgáltató felé.

Közvilágítás fejlesztése, karbantartása. Illusztráció. (Kép: Mikepércs.hu)
Közvilágítás fejlesztése, karbantartása. Illusztráció. (Kép: Mikepércs.hu)

Hangsúlyozta, kérik a lakosság segítségét és türelmét. Mivel egy nagy rendszerről van szó, hibák mindig akadnak. Amennyiben ezeket a lakosok is jelentik a szolgáltató, illetve a városüzemeltetés felé, úgy ezek a gondok gyorsabban megoldódnak. Javasolta, hogy jegyezzük fel a Polgármesteri Hivatal központi számát, ahol a bejelentéseket megtehetik: 06 59/ 510-500

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Elindult a téli ellenőrzés az élelmiszerláncban

December 5-18. között rendelte el a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára. A kéthetes periódusban a vizsgálatok fókuszában

Tovább »