Fertőző agyhártyagyulladással kezelnek egy fiatalt Budapesten

Újabb fiatalt kezelnek fertőző agyhártyagyulladással a Szent László Kórházban. A 20 éves fiút az intenzív osztályon ápolják, állapota jelenleg is nagyon súlyos. Múlt héten egy fiatal gimnazista halt bele a fertőzésbe.

Fekete zászló leng annak az V. kerületi iskolának az épületén, amelynek egyik végzős diákja szerda reggel halt meg C típusú, vagyis fertőző agyhártyagyulladásban. A fiú egyik évfolyamtársa szintén agyhártyagyulladás gyanújával került a Szent László Kórházba még szerdán, de róla kiderült, hogy rosszullétét csak egy téli vírusos fertőzés okozta, és már haza is engedték.

Mint kiderült, a múlt héten újabb budapesti fiatalnál mutatták ki a laborvizsgálatok a fertőző agyhártyagyulladást. Őt az Egyesített Szent István és Szent László Kórház intenzív osztályán ápolják. Az intézmény osztályvezető főorvosa a Híradónak hétfőn elmondta: a fiatal állapota továbbra is súlyos, és még nem tudni, hogy életben marad-e vagy lesz-e maradandó károsodása. Jelenleg altatják és lélegeztetik.

Bobek Ilona szerint a klinikai képből és a laboreredményekből az látszik, hogy még zajlik a gyulladásos folyamat a betegnél, de azt nem tudta elmondani, hogy ez mennyi ideig tart majd és milyen irányba fog változni az állapota.

(MTI)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Megemelik a nevelőszülők fizetését

Januártól 25 százalékkal emelkedik a nevelőszülők fizetése – jelentette be közösségi oldalán Fülöp Attila, a Belügyminisztérium államtitkára.  A családközpontú, nevelőszülőkre építő gyermekvédelem az egyik kulcsa annak, hogy

Tovább »