Fertőző agyhártyagyulladással kezelnek egy fiatalt Budapesten

Újabb fiatalt kezelnek fertőző agyhártyagyulladással a Szent László Kórházban. A 20 éves fiút az intenzív osztályon ápolják, állapota jelenleg is nagyon súlyos. Múlt héten egy fiatal gimnazista halt bele a fertőzésbe.

Fekete zászló leng annak az V. kerületi iskolának az épületén, amelynek egyik végzős diákja szerda reggel halt meg C típusú, vagyis fertőző agyhártyagyulladásban. A fiú egyik évfolyamtársa szintén agyhártyagyulladás gyanújával került a Szent László Kórházba még szerdán, de róla kiderült, hogy rosszullétét csak egy téli vírusos fertőzés okozta, és már haza is engedték.

Mint kiderült, a múlt héten újabb budapesti fiatalnál mutatták ki a laborvizsgálatok a fertőző agyhártyagyulladást. Őt az Egyesített Szent István és Szent László Kórház intenzív osztályán ápolják. Az intézmény osztályvezető főorvosa a Híradónak hétfőn elmondta: a fiatal állapota továbbra is súlyos, és még nem tudni, hogy életben marad-e vagy lesz-e maradandó károsodása. Jelenleg altatják és lélegeztetik.

Bobek Ilona szerint a klinikai képből és a laboreredményekből az látszik, hogy még zajlik a gyulladásos folyamat a betegnél, de azt nem tudta elmondani, hogy ez mennyi ideig tart majd és milyen irányba fog változni az állapota.

(MTI)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Az imaházból lopott a jászapáti fiatal

A jászsági rendőrök gyanúsítottként kihallgattak egy 25 éves férfit, aki két mikrofont és adománypénzt lopott a jászapáti imaházból.  Bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy ismeretlen március

Tovább »