Érdemes drágább csokimikulást venni!

Egyre jobb a csokoládémikulás-választék, megnéztük, melyiket érdemes megvenni, ha igazán jó minőséget szeretnénk. 

Az utóbbi években csodálatos fejlődésnek lehettünk tanúi a csokoládék területén. A Magyar Édességgyártók Szövetségénekadatai szerint jelentősen visszaesett a bevonómassza használatának aránya, és egyúttal növekedett az étcsokoládék iránti kereslet. A korábbi 15 százalékkal szemben 2014-ben már az eladott csokik ötöde magasabb kakaótartalmú volt, ami igen csak örvendetes fejlemény.

A Nielsen piackutató 2013-as adatai szerint a költésekben is látszik, hogy

egyre inkább hajlandóak vagyunk több pénzt adni a jobb minőségért.

A csokitélapók minősége elsősorban nyilván azért fontos, mert ezt eszik a gyerekeink, meg persze néha a felnőttek is. Másrészt pedig az ünnepi időszakban fogyasztott édességek közül a Mikulásra vásárolt csokoládék aránya a legnagyobb, 63 százaléka Nielsen kutatása szerint. Tekintettel rá, hogy decemberben amúgy is rengeteg cukros dolgot veszünk és eszünk, ha ennek több mint fele december elején kerül a csizmákba, akkor különösen érdemes odafigyelni rá, miből van, és milyen az íze.

Igyekeztünk olyan csokikat beválogatni, amelyek a legtöbb olvasó számára ismerősek és elérhetőek. Továbbá

ragaszkodtunk a kifejezetten Mikulásra készült változatokhoz,

 az ünnepi csomagolású, de egyébként általános megoldásokkal nem foglalkoztunk.

(Origo)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Erősödött a forint

A szerda esti jegyzésekhez képest erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon. Az euró árfolyama reggel hétkor 386,51 forintra

Tovább »