Emelné a kormány az állami cégeknél dolgozó munkavállalók fizetését

Azonos mértékben emelné a kormány az állami cégeknél dolgozó munkavállalók fizetését, ezért a köztulajdonban lévő vállalatok több tízezer alkalmazottjának keresete akár számottevően is emelkedhet jövőre – közölte érdekképviseleti vezetők nyilatkozatai alapján szerdai számában a Magyar Idők.

Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke a napilapnak azt mondta: bérajánlatot tesz a kormány a többségében állami tulajdonú vállalatok munkavállalóinak, a javaslatról várhatóan a szociális partnerekkel is tárgyalnak az állam képviselői. Erre ígéretet kaptak a szakszervezetek a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumán – tette hozzá. Arra figyelmeztetett: az egyeztetésekre mielőbb sort kell kerítenie a kormánynak az érdekképviseletekkel, mivel csak ezt követően tudnak megkezdődni a konkrét megbeszélések az állami vállalatok vezetőivel.

Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke szintén megerősítette, hogy a kormányzat egységes bérajánlást tervez az állami cégek alkalmazottai számára. Szerinte nemcsak az állami vállalatoknál dolgozók béréről, hanem a közalkalmazottak fizetéséről is tárgyalni kell. Ez azért is fontos, mert a minimálbér 15, valamint a garantált bérminimum 25 százalékos megemelésével jelentősen összetolódik a közalkalmazotti bértábla.

A Magyar Idők korábban úgy értesült, rendelkezésre áll akkora keret, hogy a dolgozók csaknem tízszázalékos bérfejlesztést kaphassanak az állami szférában, ám ezt a szakszervezeti vezetők nem tudták megerősíteni.

(Magyar Idők)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Emelkedő vendégszámok a Tisza-tónál

A Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács tegnap megtartott ülésén olyan döntésekről állapodtak meg, amelyek eredményeként hatékony hazai finanszírozású forráskihelyezés valósulhat meg a közeljövőben a Tisza-tónál. A

Tovább »

Igazgatási szünetet rendeltek el Kisújszálláson is

Mint arról korábbi cikkünkben már beszámoltunk, a kormány adta lehetőséggel egyre több település önkormányzata él. Kisújszállás Önkormányzata közösségi oldalán közölte, hogy közigazgatási szünet elrendeléséről döntöttek. A szünet december

Tovább »