Csalók riogatnak a Katasztrófavédelem bírságaival!

A Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy ismét olyan szolgáltatók tűntek fel Karcagon és a környező településeken, amelyek a piaci ár többszöröséért kínálják szolgáltatásaikat.

Arra kérnek, legyünk körültekintőek, és ne essünk áldozatául a megtévesztéseknek! Információik szerint egyes szolgáltatók, a katasztrófavédelem súlyos bírságaira hivatkozva, tűzvédelmi eszközöket, szolgáltatásokat kínálnak tisztességtelenül magas áron, megtévesztve ezzel a jóhiszemű vásárlókat.

A kirendeltség figyelmezteti a lakosságot, hogy legyenek elővigyázatosak azokkal az ajánlkozó szolgáltatókkal kapcsolatban, akik a katasztrófavédelem szankcióit helyezik kilátásba. Fontos tudni, hogy a katasztrófavédelmi ellenőrzéseknek soha nem a büntetés vagy szankcionálás a célja. Az igazgatóság munkatársai semmilyen körülmények között nem kínálnak eladásra tűzvédelmi eszközöket, berendezéseket!

Tanácsolják, hogy tűzvédelmi vagy tűzoltó eszközöket szakembertől, szakboltokban vásároljanak. Legyenek éberek a házalókkal, alkalmi árusokkal szemben, irreálisan magas áron ne vásároljanak biztonsági berendezéseket. Ha valaki a katasztrófavédelemre hivatkozik, akkor kérjenek okmányokat tőlük!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma, naponta átlagosan huszonöt otthon gyullad ki ilyenkor- írja oldalán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság. A fő veszélyforrások közé tartozik

Tovább »