Bőven akadt dolga hétvégén a rendőröknek

A hétvégén Szolnokon, Tiszafüreden, Törökszentmiklóson és a Tiszánál is intézkedett a rendőrség.

A Szolnoki Rendőrkapitányság eljárást indított lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy helyi lakos ellen. Az 50 éves asszony szombat délelőtt egy szolnoki üzletben eltulajdonította egy vásárló őrizetlenül hagyott szatyrát, a benne lévő személyes iratokkal, készpénzzel, bankkártyával és mobiltelefonnal együtt.
A rendőrök a bolt biztonsági kamerafelvételének elemzése alapján azonosították a szolnoki nőt, akit lakcíméről előállítottak a Szolnoki Rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a jogsértőt, az eltulajdonított dolgokat megtalálták és a sértettnek visszaadták.

A Tiszafüredi Rendőrkapitányság garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy egyeki lakos ellen. Szombaton nem sokkal éjfél után Tiszafüred utcáin több hirdetőtáblát megrongált, úgy hogy azokba ököllel beleütött vagy megrugdosta őket. A rendőrök adatgyűjtés alapján azonosították a 22 éves férfit, keresni kezdték, amelynek hatására a jogsértő önként jelentkezett a Tiszafüredi Rendőrkapitányságon. A nyomozók a fiatalt gyanúsítottként kihallgatták.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy helyi lakos ellen. A személygépkocsival közlekedő 23 éves férfit szombaton éjjel állították meg a rendőrök Törökszentmiklós belterületén egy közúti ellenőrzés alkalmával. A gépjárművezetőnél személyazonosításra alkalmas okmány nem volt, ezért adatait a helyszínen az általa elmondottak alapján ellenőrizték, rögzítették a járőrök.

Az intézkedéskor a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszondás ellenőrzés pozitív értéket mutatott, ezért a rendőrök előállították a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra. Ekkor a szolgálatirányító parancsnok a fényképes adatbázis adatai alapján megállapította, hogy a férfi nem azonos azzal a személlyel, akinek az adatait megadta. A jogsértőt a nyomozók azonosították, kiderítették, hogy a testvére személyazonosságával akart kibújni a felelősség alól, hozzájárulva ezzel ahhoz, hogy hamis adatokat foglaljon a rendőrség közokiratba, ezért gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy ebesi lakos ellen, aki szombat délben Tokaj belterületén, a Tiszában horgászott egy olyan szakaszon, amely a halállomány védelme érdekében kíméleti területnek van kijelölve. A 37 éves férfit a rendőrök a Tokaji Vízirendészeti Rendőrőrsre előállították és gyanúsítottként kihallgatták, a halfogáshoz használt eszközeit lefoglalták.