Átlagos novemberi időjárásunk volt a Közép-Tisza vidéken

Átlagos novemberi időjárásunk volt a Közép-Tisza vidéken. A Kötivizig működési területére novemberben átlagosan 41,3 milliméter csapadék hullott, ami pontosan megegyezik a sokéves havi átlaggal. A hőmérsékletet tekintve azonban már van némi különbség, az idei 5 fokos havi átlag 0,2 fokkal magasabb a sokéves értéknél – közölte a Vízügyi Igazgatóság.

2016 eddig eltelt 11 hónapjában területi átlagban 648,4 milliméternyi csapadékot regisztráltak a KÖTIVIZIG mérőállomásai, ami 135 milliméterrel több a sokévi – egész évre vonatkozó – átlagnál. Ezzel már most – decemberi csapadék nélkül is – a legcsapadékosabb évek közé sorolható a 2016-os esztendő a rendszeres mérések 1963-as kezdete óta.

Novemberben kereken 5 Celsius fokos átlaghőmérsékletet jegyeztek fel, szemben a 4,8 fokos sokéves havi átlaggal. Előfordultak tavaszra emlékeztető, napsütéses, enyhe napok, maximum 17,1 fokos hőmérséklettel, ugyanakkor ízelítőt kaphattunk a télből is, hiszen 10 fagyos nap van mögöttünk, a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 fok volt a hónap utolsó reggelén. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Útlezárásra kell számítani Kisújszálláson!

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy a szennyvízcsatorna helyreállítása zajlik a városban.  Kisújszállás közösségi oldalán osztotta meg a hírt, miszerint december 8-tól a Deák Ferenc utcán forgalmirend-változásra kell számítani. A munkálatok előreláthatólag

Tovább »