Visszaszorítanák a rezidensek a kórházi fertőzéseket

Ötpontos cselekvési tervet készített a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete a kórházi fertőzések kockázatának csökkentéséért – írta a Magyar Hírlap.

A szervezet minden betegellátási pontra alkoholos kézfertőtlenítőt rendelne, nagyobb hangsúlyt fektetne az orvosképzésben a megelőzésre, és cselekvő szakmai program indítását javasolja. Negyedik pontként bevezetnének egy szakmai regisztert, amelyet a kórházak és a betegellátási egységek is megismerhetnének, saját adataikat monitorozhatnák, ellenőrizhetnék és más kórházakéval, részlegekével megfelelő szakmai szempontok alapján összehasonlíthatnák.

A szervezet azt is javasolja, hogy ezen adatok alapján az Országos Epidemiológiai Intézet legalább félévenként hitelesen és közérthetően tájékoztassa a szakmai szerveket, az Országgyűlést és a lakosságot a kórházi fertőzésekről, a hazai trendekről, az elvégzett szakmai munkáról és a jövőbeni teendőkről, tervekről.

(Magyar Hírlap)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma, naponta átlagosan huszonöt otthon gyullad ki ilyenkor- írja oldalán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság. A fő veszélyforrások közé tartozik

Tovább »