Útfelújítás várható jövőre Abádszalók és Berekfürdő térségében

Útfelújítások lesznek jövőre Abádszalók, Berekfürdő és Tiszaroff környékén. A kormány a következő fejlesztési ciklusban a vasútvonalak korszerűsítése mellett az úthálózat bővítését és a városi közlekedés fejlesztését tervezi – írta az Új Néplap.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyét érintő költségvetési forrásból megvalósítani tervezett közútfejlesztések között 27 kilométer főút burkolat-felújítása fejeződik be idén november végéig. Az alsóbbrendű utak felújítása folytatódik 2017-ben: a munkaerő-mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztést célzó beruházások és az alacsonyabb rendű úthálózat-fejlesztések, a munkaerőpiaci központok, munkahelyek elérhetőségének javítása került előtérbe. Ennek keretében a Jászkunság több települését, például Jászárokszállást, Martfűt, Mezőtúrt, Túrkevét, valamint Karcagot és környékét érintő útfelújítások kezdődnek jövőre. A megyei lap információi szerint, ebből nem marad ki a Tisza-tó régió sem. 2017-ben jelentős útfelújítások várhatók Abádszalók, Tiszabura, Tiszaroff és Berekfürdő környékén.

Mint ismert, a megye kevés úttal rendelkezik, de annál nagyobb rajta a forgalom. A főúthálózat terhelése kimagasló, Szolnok körül kimondottan.