Újabb szupercsapat épül a Vasasnál

Azok után, hogy a riói olimpián a párbajtőröző Szász ­Emese, a kardozó Szilágyi Áron és az úszó Hosszú Katinka révén tarolt a Vasas, az angyalföldi klub a kajak-kenu szakosztályt is megerősítette. A négyszeres világbajnok Vad Ninetta személyében megvan az első versenyző, akinek az Angliából hazatérő sikeredző, Simon Miklós lesz a trénere. Mindketten nagyobb csapatban és tokiói olimpiai szereplésben gondolkodnak.

„Pont került az ügy végére, lezárultak a tárgyalások. Simon Miklós lesz az edzőm, akivel közösen vágunk neki a következő négy évnek, aminek nem titkolt célja, hogy kijussak a tokiói olimpiára” – idézte Vad Ninettát a Kajakkenusport.hu portál..

Hogyan került a képbe Simon Miklós, aki eddig az angol női négyes felkészülését irányította?

Simon Miklóst a második válogató után kerestem meg, amikor biztossá vált, hogy már nem juthatok ki a riói olimpiára, akkor kezdtünk el beszélgetni a jövőről. Úgy alakult, hogy sok mindenben egyetértettünk és láttam rajta, hogy a közös munka lehetősége legalább annyira érdekli, mint engem. Azóta is nagyon sokat beszélgetünk, és közösen próbálunk rájönni az elmúlt időszakban elkövetett hibáimra, hogy javítani tudjuk azokat.

Ketten dolgoznak majd vagy csapatban?

Nekem fontos, hogy olyan csapattal készülhessek, ahol igazi versenyhelyzeteket tudunk teremteni egymásnak. A részletekről még folynak a tárgyalások, de nagyon jók a kilátásaink, bízom benne, hogy erős csapatunk lesz. A Vasassal egyébként már közösen tárgyaltunk és az edzőmmel együtt mindketten náluk találtuk meg azt a profi és stabil hátteret, amire szükség van a nyugodt felkészüléshez.

Simon Miklós Forrás: Kajakkenusport.hu
Simon Miklós
Forrás: Kajakkenusport.hu

Mikor indul a közös munka az új edzőjével?

Tulajdonképpen már elindult. Szeptember elején kezdtem el a következő idényre a felkészülést, amit már Simi edzésterve alapján végzek, többnyire egyedül, mert az angliai szerződéséből adódóan neki még vannak kötelezettségei. De szerencsére volt már több alkalom, amikor az ő irányításával edzhettem. Ezekből kiindulva, nagyon várom, hogy elkezdjük a napi közös munkát.

Milyen célokat tűztek ki maguk elé?

Hosszútávon az olimpiai részvétel a legfontosabb, ehhez szükséges, hogy az egyes teljesítményem javuljon. Mivel az erőmmel nem nagyon volt probléma eddig sem, ezért leginkább a technikám változtatására helyezzük majd a legnagyobb hangsúlyt.

 

(Origo)

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights