Új szobába járhatnak a kicsik Tiszasülyön

Ünnepélyes keretek között adták át a harminchét és fél millió forintból megújult, csoportszobával bővített tiszasülyi óvodát tegnap.

Az avatón Pollák Tibor, a falu polgármestere köszöntötte a vendégeket és ismertette az elvégzett munkálatokat, majd Pócs János országgyűlési képviselővel együtt vágta át a szalagot. Nemcsak a helyiségek számát növelték – jelenleg három csoportszoba és egy tornaszoba áll a gyerekek rendelkezésére –, de az alaptól a tetőig teljesen fel is újították az épületet. A falakat külső szigeteléssel látták el, kicserélték a nyílászárókat, bővítették a vizesblokkot, kívül-belül lefestették a falakat, sőt a járólapokat is felújították. Az új szobához új berendezést is vásároltak – a régi óvodai eszközök egyébként is nagyon elhasználódtak már.

Az óvoda átadásán az intézménybe járó gyerekek is műsort adtak. Kép. Új Néplap
Az óvoda átadásán az intézménybe járó gyerekek is műsort adtak. Kép. Új Néplap

Az átadón az óvodások is adtak egy kis műsort az új szobában. Az óvodafejlesztés azonban ezzel még nem ért véget: jövő tavasszal a konyhát is bővíteni szeretnék. A polgármestertől azt is megtudtuk, azt tervezik, hogy az egyik régi csoportszobát tavasszal bölcsődévé alakítanák át, erre már csak azért is nagy szükség lenne, mivel nem egy olyan anyuka van a faluban, aki dolgozni szeretne, de napközben nincs kire bíznia kisgyermekét.

(Szoljon.hu)