Új generációs vasúti kocsik gyártására készülnek

Húsz új generációs, nemzetközi forgalomra alkalmas, IC+ vasúti személykocsi gyártását készíti elő a MÁV-Start Zrt. – tudta meg az Új Néplap.

A járműveket a Szolnoki Járműjavítóban állítják majd össze. A 200 km/órás sebességre képes járművekhez szükséges forgóváz- és fékrendszer-alkatrészcsomagok együttes beszerzésére kiírt közbeszerzési eljáráson a Siemens Zrt., valamint a Knorr-Bremse GmbH konzorciumának ajánlata bizonyult a legjobbnak.

Az ajánlat értelmében a Siemens, a Siemens-Knorr Konzorcium vezetője 40 darab 200 km/órás sebességre alkalmas forgóvázat szállít az újgenerációs IC+ személykocsikhoz a jövő évtől. E forgóváztípus megfelel a nemzetközi forgalomban történő közlekedési követelményeknek; légrugós kialakításuknak köszönhetően pedig az utazóközönségnek komfortosabb utazást biztosítanak – írta a megyei napilap. A konzorcium másik tagja, a Knorr-Bremse 20 darab komplett fékberendezést és Flexball-vezetékeket szállít a vasúti járművekhez. A MÁV-Start Zrt. Szolnoki Járműjavítójában 2017-’18-ban tíz másodosztályú és szintén tíz, többcélú utasterű, akadálymentesített kocsi készül, 2018-tól pedig újabb száz, belföldi forgalomra alkalmas, termes IC+-kocsit gyártanak majd.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights