Új fejezet! Telefonon beszélt Orbán Viktor és Donald Trump

Telefonon beszélt az Egyesült Államok megválasztott elnökével, Donald Trumppal Orbán Viktor. A miniszterelnök a Világgazdaságnak adott interjúban elmondta, hogy komoly remény mutatkozik arra, hogy rendeződhet Magyarország viszonya Amerikával.

“Beszéltem telefonon az új amerikai elnökkel, így állíthatom, hogy a mi pozíciónk sokat javult. Donald Trump világossá tette, hogy nagyra tartja Magyarországot. Úgy érzékeltem, tudja, hogy a magyar egy bátor és szabadságharcos nép, amelynek az elmúlt hat évben elért gazdasági eredményei kiemelkedőek” – nyilatkozta Orbán Viktor.

A miniszterelnököt meghívta Trump Washingtonba is. A meghívásra Orbán Viktor közölte: már régen nem jártam ott, hiszen „fekete bárányként” kezeltek. Trump erre nevetve annyit válaszolt, hogy őt is.

„Donald Trumpról azt gondolom, hogy most olyan elnöke lesz Amerikának, aki ideológiailag nem korlátozott, tehát nyitott ember, és sokkal inkább a siker, a hatékonyság és az eredmény érdekli, mintsem a politikai elméletek. Ez nekünk kedvez, hiszen a tények mellettünk szólnak. A gazdasági együttműködés eddig is jó volt, csak az ideológiák jelentettek akadályokat” – emelte ki a miniszterelnök.

(Világgazdaság)

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights